Massages (enkel voor vrouwen)

Het regelmatig ondergaan van een goede massage kan ertoe bijdragen dat je lichaam gezonder wordt en langer gezond blijft. Massages bieden een heleboel voordelen voor je lichamelijke- en geestelijke gezondheid.

Door je spieren te laten masseren zorg je ervoor dat er een goede bloedcirculatie ontstaat. Wanneer je bloed goed door je lichaam kan stromen, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kan je lichaam zich sneller herstellen. Na een lichamelijke inspanning heb je immers melkzuur in je spieren ontwikkeld waardoor je je erg vermoeid voelt. Door middel van een massage zal echter de zogenaamde recuperatie worden versneld zodat je je eerder weer fit voelt. Om die reden worden bijvoorbeeld topsporters relatief snel na een fysieke inspanning gemasseerd. Hun vermoeide spieren kunnen dan immers sneller herstellen van de geleverde prestatie en zijn de sporter op hun beurt sneller weer in staat om nieuwe lichamelijke inspanningen te leveren.

Op het moment dat afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd, kan je lichaam ook nieuwe voedingsstoffen opnemen. Op die manier zal er geen tijd verloren gaan met de verwerking van deze afvalstoffen, maar kan je lichaam snel nieuwe energie opnemen. Als gevolg hiervan zal je immuunsysteem sterker worden. Dit effect dient in het bijzonder op een langere termijn worden bekeken: een goede immuniteit bouw je immers op door middel van een zekere regelmaat in je leven. Een geregelde massage kan hier, net zoals gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging, deel van uit maken.

Een massage van je lichaam zal je rustiger en kalmer maken, met als gevolg dat je hart eveneens rustiger zal worden. Vaak zal echter niet alleen je lichaam, maar zeker ook je geest, tot rust komen door een massage van slechts een paar minuten. Je verricht dan immers geen fysieke of mentale inspanningen waardoor je hart ook minder bloed hoeft te pompen. Je bloeddruk zal op die manier dan ook lager worden wat als een groot voordeel kan worden beschouwd voor iemand met hypertensie. Maar ook voor mensen die last hebben van nervositeit zal een massage zeker positieve effecten hebben.

Adres
Massages Gent
Galglaan 107
9000 Gent
Oost-Vlaanderen


Contact
Alberta Callebaut
info@massages-gent.be
0477/28 67 69

Deel deze pagina!

This web page was made with Mobirise